The Joy Formidable v srpnu potěší novinkou "Into The Blue"

09.05.2021 14:41 - Ondřej Kocáb | foto: Sarah Jeynes

Velšská parta The Joy Formidable přichází s druhým singlem předznamenávajícím pátou řadovou desku. Trojice si po tříleté odmlce od "Aaarth" nachystala dalších jedenáct skladeb, jež vyjdou 20. srpna prostřednictvím Hassle Records pod názvem "Into The Blue". K poslechu je prozatím titulní skladba a nyní také píseň "Back To Nothing".

Detaily prozradila zpěvačka a kytaristka Ritzy Bryan: " 'Back To Nothing' promlouvá o sebesoucitu, je o uvědomění si své vlastní hodnoty a svých hranic, o rozhodnutí, že svou lásku už nebudete věnovat nezaslouženým. 'Into the Blue' je naopak o znovuotevření se kráse a lásce. Dotáhnout to na tu druhou stranu. Ačkoliv to během vzniku nebylo koncipováno jako metafora pro dobu, ve které teď všichni žijeme, nakonec to tak dopadlo."

K titulní skladbě vznikl také videoklip, na kterém trojice Ritzy Bryan, Rhydian Dafydd a Matt Thomas spolupracovala také s partou TRLLM, která se postarala o animace. Hlavní roli ve snímku ztvárňuje právě zpěvačka Ritzy. "Mezi nahráváním vždycky sním ve vaně. Tohle rozptýlení, kdy se vaše mysl konečně zase volně potuluje, mi pomáhá v dokončování skladeb," dodala k natáčení.

Deska "Into The Blue" nabídne následující skladby: Into The Blue, Chimes, Sevier, Interval, Farrago, Gotta Feed My Dog, Somewhere New, Bring It To The Front, Back To Nothing, Only Once, Left Too Soon.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY