Mig 21 si v novém klipu přejí být "TěsněVedleSebe"

13.05.2021 19:09 - Hana Bukáčková | foto: Vojta Florian

Mig 21 krátí čekání fanoušků na nové album (mělo by vyjít v září) zbožným přáním, které je zároveň jejich novým singlem. Načasování "TěsněVedleSebe" si nemohli vybrat lépe - píseň vydávají v době, kdy se blýská na lepší časy. V polovině května se totiž povolí stavidla kultuře a lidé se po osmi měsících budou moci nadechnout jisté dávky svobody a dopřát si živou hudbu.

Ještě než se tak stane, otiskuje kapela do nového songu optimismus, naději a touhu po zázraku, který spočívá v návratu k normálnímu životu, který si spolu s ní jistě přeje většina populace.

"Při prošťourávání různých archivů a při třídění všemožných záběrů se nám, k našemu milému překvapení, začal objevovat takový nadčasový příběh touhy po lidském doteku. Dalo by se vlastně říct, že jsme práci na scénáři nahradili prací třídičskou a archivářskou, ke které bychom se, nebýt těch přísných protipandemických opatření, jinak sotva dokopali. Což ovšem nemění nic na tom, že z výsledku máme ohromnou radost a doufáme, že naši fanoušci ji budou mít taky," komentuje s humorem zpěvák Jiří Macháček.

Novinka pokračuje v zavedeném módu, je plná energie a odhodlání. Za textem stojí tradičně sám frontman, hudbu složil kytarista Tomáš Polák. Produkce se ujal Lukáš Chromek.

Videoklip je takovou retrospektivou nabitou vzpomínkami na dobu, kdy byl svět ještě normální, na opravdové živé koncerty, na nichž se ještě všichni mohli nezávazně bavit bez všech protipandemických omezení, držet za ruce ("...lásku napad vir...") a zpívat. Klip ukazuje vše, co kapele už dlouho chybí, tedy vystupování a blízký kontakt s fanoušky. Archivní záběry pojí počáteční flasback do pravěku (paradoxně s mobilem v ruce), snímek končí doufáním v zázrak, v tomto případě zobrazený narozením dítěte.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY