MikAel v příjemně hravé "Storyline" tančí v duchu osmdesátých let

07.05.2021 10:13 - Josef Martínek | foto: archiv MikAela

Michael Foret ve svém elektronickém projektu MikAel nabídl už několik tváří, přesto se mu stále daří svůj stylový rejstřík obohacovat. Zatímco loňský, v rádiích velice úspěšný singl "Alone Together" byl lehce melancholického ražení a pojednával o sdílené samotě, aktuální "Storyline" posluchače snadno roztančí.

Písnička, vzniklá za přispění mezinárodně aktivního producenta a multiinstrumentalisty Karla Havlíčka, voní po osmdesátých letech - a zpěvák tuto inspiraci nezastírá. "Karla znám už skoro patnáct let, teprve teď ale nastal čas, abychom se výrazněji střetli hudebně i osobně. Vím o jeho skvělých úspěších v zahraničí a jeho styl je mi velmi blízký. Když jsem mu před pár týdny zavolal, že mám chuť na nějakou zajímavou osmdesátkovou elektroniku, a zeptal se ho, jestli by něco nezkusil, jeho zájem mi udělal velkou radost," líčí interpret. První demoverzi mu prý Havlíček, který například komponoval hudbu k traileru posledního filmu o Batmanovi a píše skladby pro Netflix, poslal už o několik hodin později.

I přes svou sympatickou rozvernost má song spíše decentní klubový zvuk, který MikAelovi sluší. Poměrně minimalistický videoklip z dílny Miroslava Smitha pak tuto atmosféru utužuje. Výsledkem je vkusná pocta tanečním osmdesátkám.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY