Greynbownes klipem "Dog's Eyes" varují před nebezpečím samoty

04.05.2021 12:26 - Jiří V. Matýsek | foto: Greynbownes

Olomoucká heavyrocková formace před třemi lety zaujala propracovaným debutem "Grey Rainbow From Bones", který místy zněl jako "Led Zeppelin, kdyby hráli stoner rock". Nyní pánové konečně dopekli následovníka - novinka "Bones & Flowers" vyjde letos v létě. Kapela informaci o vydání doprovodila novým singlem. Osmiminutový kus "Dog's Eyes" navíc dostal podobu sugestivního animovaného videoklipu.

Druhá zveřejněná skladba z nového alba - první byla začátkem roku vydaná "Long Way Down" - je výraznou ukázkou toho, kam se skupina za těch několik let od debutu dostala. Trojlístek muzikantů zocelený hraním po celé střední Evropě i společným koncertem s řeckými 1000mods posluchačům předkládá výrazně atmosférický song, který se pyšní výrazným vnitřním napětím i zamlženými psychedelickými pasážemi vtělenými do hutného nezastavitelného monumentu. Potkávají se v něm stoner rock, blues, grunge i ona psychedelie, tedy všechny zásadní ingredience, na kterých hudba Greynbownes stojí.

"Píseň je o důležitosti přátelství a nebezpečí samoty. O tom, že je lepší postavit se démonům společně s někým blízkým než sám," vzkazuje kapela.

O doprovodné video se postaral Václav Ruttkay, toho času také basák v českokrumlovské formaci Lambda. Černobílý snímek, zkreslený artefakty připomínajícími signál staré televize, kombinuje jednoduché, symbolické obrazy - postavy, psy, kostlivce, člověka, který je druhému vlkem. Sekvence se opakují, hypnoticky prolínají a výborně doprovázejí podobně hypnotické riffy skladby.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY