Kings Of Convenience jsou zpět. Rozverným klipem "Rocky Trail" ohlašují po dvanácti letech nové album

03.05.2021 16:19 - David Věžník | foto: Salvo Alibrio

Rovných dvanáct let trvalo dvojici nenapravitelných melancholiků Kings Of Convenience připravit svou čtvrtou řadovku. Čekání fanoušků ale letos skončí - Eirik Glambek Bøe a Erlend Øye jsou zpět. Minulý týden ohlásili vydání nového alba a přihodili rovnou první singl i s klipem.

Kings Of Convenience - Peace or Love
© facebook interpreta
Nástupce překrásné kolekce "Declaration of Dependence" z roku 2009 ponese název "Peace or Love" a k posluchačům se dostane 18. června hned v několika formátech. Prvním vzorkem z něj je píseň "Rocky Trail".

"Je to další klasická Erikova kompozice, která mistrně ignoruje schéma sloka-refrén-sloka," popisuje skladbu Erlend a dodává: "Je to pop music, ale ne taková, jakou ji známe." Song patří do ranku těch svižnějších - připomíná kousky jako "Misread", "Know How" nebo "I'd Rather Dance With You". Vlastně nadále platí, že to je tak trochu pořád ta stejná písnička (dvě kytary a dva hlasy proplétající se v nádherné harmonii a symbióze tentokrát pohání jemný smyčcový motiv), ale že to je přesně ta písnička, kterou potřebujete, když si chcete nechat pohladit duši.

Duši, uši i oči pohladí rovněž video z režisérské dílny Détour. Rozverný snímek natočený na jeden záběr zachycuje nenucenou radost obou norských muzikantů a jejich kamarádek (přítelkyň? Manželek?). Je to jednoduché, milé a krásné dílo.

"Peace or Love" přinese těchto jedenáct položek: Rumours, Rocky Trail, Comb My Hair, Angel, Love Is a Lonely Thing, Fever, Killers, Ask for Help, Catholic Country, Song About It, Washing Machine. Dá-li Perun, vyrazí Kings Of Convenience v září na turné po Evropě. Českým příznivcům by měli být nejblíž příští rok 7. června, kdy se zastaví v Berlíně.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY