Na novinku deathmetalistů At The Gates láká klip "Spectre Of Extinction"

03.05.2021 08:34 - Jiří V. Matýsek | foto: Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz

Švédské legendy melodického death metalu At The Gates naplánovaly na 2. července své sedmé studiové album. Bude se jmenovat "The Nightmare Of Being" a venku už je první singl "Spectre Of Extinction", k němuž vznikl i doprovodný videoklip.

Skladba zastihuje kapelu ze švédského Göteborgu, která už nakousla čtvrtou dekádu na scéně, ve stabilně spolehlivé formě. Nikterak překvapivé, ale stále solidní, jak se na takto zásadní žánrové jméno sluší a patří. Úvodní část songu se překlene z akustického vybrnkávání k pomalu se proplétajícím harmonickým riffům, po minutě a půl budování atmosféry se však nálada změní a píseň se stane nekompromisně uhánějící vypalovačkou postavenou na razantních riffech, mírně heavymetalových sólech a hlavně trademarkovém vokálu Tomase Lindberga.

Doprovodné video se lehce utrhlo ze řetězu s efektem prolínání. Téměř celý klip je totiž postavený na záběrech kapely, přes které běží snímky divoké přírody i vesmírných dálav. Obrazovému chaosu ještě napomáhá použití filtru starého filmu a výrazná barevnost celého díla. Celek působí trochu uspěchaně - byť singl nijak výrazně nepřekvapí, zasloužil by si lepší vizuální péči.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY