Překvapivé spojení IMT Smile + Ben Cristovao dalo vzniknout reggae hitu "Miesto"

20.04.2021 12:38 - Hana Bukáčková | foto: Peter Ivan

Sérii karantén využívá slovenská legenda IMT Smile aktivně - v květnu vydá nové album. Jeho předzvěstí je píseň "Miesto", která vzešla z docela spontánního spojení s Benem Cristovao. "S Benom sme sa prvýkrát videli asi pred dvomi rokmi na jednom festivale v Čechách, kde nás prišiel pozdraviť do šatne. Už vtedy som mal z toho krátkeho stretnutia veľmi dobrý pocit a napadlo ma, že by raz mohlo dôjsť k nejakému hudobnému spojeniu," vzpomíná lídr skupiny Ivan Tásler.

"Cítil jsem určitě zodpovědnost, byla to pro mě velká výzva. Věděl jsem, že mi kluci z IMT Smile věří, a i proto jsem si říkal: To dáš. Dej tomu songu co nejvíc! Už z té klavírní verze, kterou mi poslal Ivan, bylo jasné, že výsledek bude obrovský," nechal se slyšet Ben.

A je to nečekané spojení, které by si málokdo dokázal představit. Trochu mi to evokuje předchozí spolupráci kapely s Kalim v "Poď so mnou". Hudebně si to ale velmi sedlo a je z toho velmi chytlavý song, díky reggae nádechu je "Miesto" dost možná i budoucí hit tohoto léta.

Za textem o útěku mimo realitu stojí vyhledávaný slovenský autor Vlado Krausz. Ke skladbě vznikl i videoklip, jehož se ujal režisér Róbert Bošeľa. Zachycuje pohodovou atmosféru, která panovala ve studiu při nahrávání.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY