Vyjde pokračování desky "ARTPOP"? Lady Gaga je dojatá zájmem fanoušků

17.04.2021 11:28 - Josef Martínek | foto: Lady Gaga

Ve své době platilo album "ARTPOP" za nepříliš úspěšné, zlé jazyky dokonce jeho název posměšně parafrázovaly jako "ARTFLOP". Po osmi letech však někteří fanoušci Lady Gaga žadoní po vydání jeho pokračování, které zpěvačka - údajně dokončené - stále schovává ve svém soukromém archivu.

Vše začalo internetovou peticí za vydání takzvaného "ARTPOP Act II", kterou podepsaly desetitisíce zájemců o koupi. Následně Twitter zahltil hashtag #buyARTPOPoniTunes. A pro svůj podivínský zvuk mnohými odsuzovaná nahrávka se skutečně znovu začala hojně prodávat. V řadě zemí, včetně USA, se znovu objevila na nejvyšších příčkách aktuálních iTunes žebříčků.

Lady Gaga - ARTPOP
© facebook interpreta
Virální akce zapálených příšerek nenechala chladnou ani samotnou interpretku. "Když jsem na albu pracovala, bylo to, jako bych podstupovala operaci srdce," připomněla ve svém tweetu. "Po vydání jsem se zhroutila. Děkuji vám, že teď oslavujete něco, co mi kdysi připadalo jako naprostá zkáza. Vždycky jsme věřili, že tato deska předstihla svoji dobu. Někdy se o pár let později ukáže, že to umělci věděli. A little monsters taky," shrnula z Itálie, kde zrovna natáčí životopisný film "House of Gucci" v režii Ridleyho Scotta.

Kolekce "ARTPOP" vyšla v listopadu roku 2013 a debutovala na prvních příčkách velkých světových hitparád. Inklinace k tvrdé elektronice a občasné experimenty ale nebyly posluchačsky tak vstřícné jako zpěvaččiny hity z předešlých řadovek, proto se později mluvilo o komerčním neúspěchu. Lady Gaga svou čtvrtou studiovku v říjnu roku 2014 naživo představila také českým fanouškům v pražské O2 areně.

O tom, že existuje pokračování s pracováním názvem "Act II", začala americká hudebnice mluvit již krátce po uvedení původní nahrávky. Nechala se slyšet, že dvojka je hotová a že ji často poslouchá se svými přáteli, její vydání však neplánuje. Ani její současná twitterová reakce příliš nenapovídá tomu, že by na tomto stanovisku za osm let něco změnila.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY