Patříte k odpůrcům očkování? Mick Jagger si o vás myslí své

16.04.2021 17:03 - Simona Knotková | foto: Wikimedia Commons / Raph_PH, CC BY 2.0

Mick Jagger vydal společně s Davem Grohlem na začátku tohoto týdne překvapivý nový singl "Easy Sleazy", ve kterém si s nadhledem a vtipem posvítil na současnou pandemickou situaci. S úryvky jako: "Shooting the vaccine, Bill Gates is in my bloodstream," si posluchač může hravě udělat obrázek, na jaké straně barikády frontman The Rolling Stones stojí. Pro jedince nechápající sarkasmus - skladba si mimo jiné utahuje z odpůrců očkování a konspirátorů.

K palčivému tématu se Jagger vyjádřil v rozhovoru pro Rolling Stone. Mimo jiné prozradil, že také on má ve svém nejbližším okolí mnoho amatérských imunologů, kteří si vše potřebné o vakcínách vyčetli z Wikipedie a facebookových statusů, a v oboru se proto vyznají lépe než studovaní odborníci. A někteří rovnou razí teorii, že s očkovací látkou se do našeho krevního systému dostane i čip se značkou Microsoft.

"Zdá se, že dokonce i lidé, o kterých víte, že jsou v mnoha věcech relativně rozumní, něčemu zkrátka nerozumějí. Mám několik přátel a příbuzných, kteří mluví o věcech, které... se prostě nedají nijak racionálně vysvětlit. A samozřejmě je úplně zbytečné o tom s nimi mluvit. Nechápou to. Oni těmhle věcem věří. A nezáleží na tom, co jim řeknete, budou tomu věřit dál. Racionální uvažování tady vůbec nefunguje," uvedl muzikant.

Připomněl, že ještě za jeho mladých let lidé umírali na choroby, kterých jsme se úspěšně zbavili právě díky očkování. "Očkování přece není nic nového. Když jsem byl dítě, což bylo už opravdu dávno, lidé umírali na dětskou obrnu. Další den byli prostě pryč. A vymýtili jsme to právě díky vakcínám. Ty ubohé děti kvůli obrně umíraly, nebo zůstávaly postižené, postihlo to spoustu mých kamarádů. Naočkujete své dítě, nebo raději dopustíte, aby mu přestaly fungovat nohy? S těmihle lidmi je ale zbytečné se hádat. Snad svůj názor jednou změní," doufá Jagger.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY