Dirty Old Dogs lákají na nové album hypnotickým klipem "One Day". Jeho tématem je očista ohněm

14.04.2021 17:23 - Jiří V. Matýsek | foto: Létoslav Chromek

Olomoucká formace Dirty Old Dogs naplánovala na 21. května vydání svého třetího studiového počinu. Bude se jmenovat "Let's Burn Heaven Again" a muzikanti na něj teď lákají videem "One Day". To otevírá klipovou trilogii, kterou bude spojovat téma očisty ohněm a také jednoticí příběhová linie. V krátkém filmu se tak spojují plameny s prázdnotou širé pláně v metaforické obrazy samoty, opuštění, jež je základem ke změně, ale i spojení se všehomírem.

Rozjímavá skladba vznikla v kapelním studiu, mixu a masteru se chopil Amák z Golden Hive. Stojí na táhlých elektronických plochách, nad kterými se vznášejí rozostřená kytara a charismatický zpěv frontmana skupiny Tomma Prochazky. Potkává se zde pomalý, hypnotický grunge s temným blues i psychedelií.

"Song 'One Day' odkazuje na nutné bolestné změny, což je ostatně jedno z témat celé nacházející desky. Intimní až meditační skladba poukazuje na uzavření starých kapitol s pozitivním nádechem do budoucna. V klipu je vyobrazeno rituální spalování, očištění a osvobození. Chtěli jsme zachytit až spirituální náladu, která se odráží i v textu," říká o novince zpěvák.

Vznik vizuálu byl spontánní a o jeho realizaci se postaral frontman Dirty Old Dogs ve spolupráci s kameramanem Jakubem Macoszkem. Představa o konceptu a nosných obrazech už byla rámcově dána dopředu. "Prázdná planina, obří horizont a všeobjímající nebe. Jeho velikost, tíha a zároveň klid, který vzbuzuje, mívám už od malička ve snech a jiných změněných stavech vědomí," uzavírá Procházka. Výsledek je působivý a hodně silný.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY