Po kom touží Jakub Prachař? Monkey Business nás (a jeho) v klipu "One Boy One Girl" vezmou k moři

14.04.2021 12:14 - Hana Bukáčková | foto: Monkey Business

Zatímco singl "Do it! (If You Don't Have Any Children)" vyšel s velkou pompou (ohlašoval desátou řadovku "Freedom On Sale"), klip k písni "One Boy One Girl" vydali Monkey Business poměrně v tichosti.

Jeden kluk, jedna holka - tenhle koncept je starý už tisíce let a tisíce let už taky pěkně hapruje, ať už se bavíme v rovině monogamie či v rovině homo/hetero vztahů a dalších klišé. Nový pohled na věc chce nyní přinést parta kolem Romana Holého.

Syrový, až sterilní zvuk připomínající odkaz na krále elektronické scény Kraftwerk mě nechával poměrně chladnou. Upřímně mě tenhle song z desky moc nebavil - je na mě moc vyklidněný, robotický, jakoby z jiného vesmíru, jednotvárný. Ale vizuál tuto skladbu v mých očích povznesl.

Hlavního hrdinu příběhu ztvárnil herec Jakub Prachař. Ten sleduje svůj objekt touhy, nemá to ale vůbec jednoduché a dostává se do řady humorných situací. Snímek oplývá hromadou vtipných detailů (třeba značka nápoje, která stále charakterizuje současnou dobu) a nečekanou pointou. Děkuji, dlouho jsem se tak nepobavila.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY