Gary Numan v "Saints And Liars" upozorňuje na blížící se katastrofu

19.04.2021 10:15 - Ondřej Kocáb | foto: Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz

Hudební nezmar Gary Numan se hlásí o slovo se svojí již devatenáctou studiovou deskou. Ještě předtím, než koncepční nahrávka "Intruder" 21. května vyjde, je tu další upoutávka. Je jí singl "Saints And Liars", ke kterému vznikl i doprovodný videoklip v režii Chrise Cornera alias IAMX.

Album je psané z pohledu Země a sleduje pokrytectví lidstva, jehož dlouhodobé ničení celé planety se dostává do bodu, odkud nebude návratu. A jakou část tohoto příběhu vypráví čerstvá skladba? " 'Saints And Liars' je o tom, jak nás Země upozorňuje na naši slepou víru v náboženství, ve fiktivního Boha, který pro nás ve skutečnosti nic neudělá a zároveň zneužije a zničí planetu, která pro nás byla vším," popisuje sám autor.

K natáčení snímku společně s Cornerem vybral magické místo Mohavské poušti v Kalifornii. Klipem prochází temnota sršící i ze samotné skladby. Ohromující, rozsáhlé letecké záběry přibližují i zdejší devětasedmdesát tisíc let starý kráter Amboy. Tato vyhaslá sopka je jednou z krás této pustinné oblasti. Výsledek vytváří fascinující představu o světě daleko za možnostmi nápravy.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY