Dave Grohl sepsal své paměti v knize "The Storyteller"

08.04.2021 17:26 - Kateřina Drgová | foto: Dave Grohl

Karanténa se stala pro nejednoho umělce plodným obdobím. Volného času využil i frontman skupiny Foo Fighters Dave Grohl a sepsal své vzpomínky. Kniha se bude jmenovat "The Storyteller: Tales Of Life And Music" ("Vypravěč: příběhy o životě a hudbě") a vyjde pod vydavatelstvím Dey Street Books.

"Ve všem, co dělám, je jedna věc, která se nemění - vyprávění příběhů. Ať už v písních, dokumentu, nebo na papíře, vždycky jsem se cítil být nucen k tomu sdílet momenty ze svého života. To mě hodně naplňuje nejen jako umělce, ale také jako člověka," popsal své tvůrčí pohnutky novopečený spisovatel.

Když si Grohl v březnu loňského roku uvědomil, že nebude moct dennodenně pracovat se svou kapelou, jak byl do té doby zvyklý, přemýšlel, co bude dělat. Rozhodl se založit si účet na Instagramu (najdete ho pod přezdívkou davetruestories) a sdílet své příhody, což je věc, kterou vždycky chtěl dělat, ale na kterou dosud neměl čas. Později si uvědomil, že ho tato činnost naplňuje stejně jako hraní písní pro publikum.

V publikaci, která bude k dostání od 5. října, se dočteme o životě i kariéře dvaapadesátiletého muzikanta, o jeho působení v Nirvaně i ve Foo Fighters, setkání s Davidem Bowiem, Paulem McCartneym, AC/DC nebo The Prodigy.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY