Jelen v neděli pokřtí album "Věci a sny"

07.04.2021 12:28 - Milan Menčík | foto: Radek Kudláček

Jelen už je na naší hudební scéně etablovanou značkou. Folk-rockový zvuk a vlivy country, popu i jiných stylů, ze kterých vzešly hity jako "Magdaléna" nebo "Co bude dál?", si fanoušci hodně oblíbili. Právě tyto žánrové charakteristiky činily tuhle partu jedinečnou. Minulý čas je zde na místě - album "Věci a sny", které vychází 16. dubna na labelu SinglTon, ukáže skupinu v malinko jiném světle.

Jelen - Věci a sny
© SinglTon/Universal
"Vzhledem k pandemii se nám nečekaně vytvořil časový prostor, který jsme se rozhodli využít k dopracování a k natáčení nových písní. Myslíme si, že žánrům, které nás inspirovaly, jsme už dostatečně splatili dluh. Jsme starší a zkušenější, ale tvůrčí energie máme víc než kdykoliv předtím. Cítíme, že nastal čas se vrátit do současnosti. Soundem kapely, ale i obsahem našich písní," říká zpěvák Jindra Polák.

Už tak početnou sestavu navíc doplnil bubeník Vítek Polák. Nový, moderní zvuk, reprezentovaný singly "Jediný, co chci" a "Ještě jednu noc", si celkem rychle oblíbili fanoušci i rozhlasový éter.

Album se točilo hned ve třech studiích a nechybí na něm ani už tradičně hostující zpěvačka Kateřina Marie Tichá, která si zapěla duet "Nebreč, Sáro". Závěrečná skladba "Rozlučková" je věnovaná předčasně zemřelému Davidu Stypkovi. "Vypráví o večírcích v hotelových pokojích, jamování v šatnách a hodinách společných debat, smutku a smíchu. Tedy o chvílích, které jsme s Davidem sdíleli a zažívali v době našeho společného turné k albu 'Vlčí srdce', kdy píseň vznikla," dodává Jindra Polák.

Čerstvé songy Jelen zahraje na speciálním streamovaném koncertu z Loftu Bubny, během kterého "Věci a sny" rovněž pokřtí. Přenos se uskuteční 11. dubna, vstupenky jsou k dispozici zde. Držitelé lístků budou mít možnost získat novou desku i s podpisy a zúčastnit se afterparty.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY