Alvaro Soler se vrací do Prahy

06.04.2021 17:11 - Tisková zpráva | foto: Fource PR

Pro výstižné pojmenování úspěchů hudebníka Alvara Solera a jeho hvězdné hudební dráhy lze jen těžko hledat jiné slovo než senzace. Autor letních hitů jako "Sofia" nebo "La Cintura", které si poslechly bez nadsázky miliardy posluchačů, chystá na letošní léto svou třetí desku "Magia". Stejnojmenný pilotní singl už teď dobývá světové hitparády. Album "Magia" inspirovali přímo zpěvákovi fanoušci, kteří mu během složitého roku psali a žádali jej o nové skladby, díky kterým by se jim těžká situace lépe zvládala. "Fanoušci mi připomněli, proč jsem se vlastně vydal na hudební dráhu." Koncert Alvara Solera proběhne 19. března 2022 v pražské Tipsport Areně, vstupenky (890 - 1 290 Kč) budou v prodeji od 23. dubna na stránce fource.cz a u prodejců Ticketmaster a Ticketportal.

Sotva dokončil vysokou školu, dobývaly jeho hity jako "Sofia" a "El Mismo Sol" hitparády napříč Evropou i Latinskou Amerikou a Alvaro Soler záhy vyrazil na první světové turné. Dnes třicetiletý španělsko-německý zpěvák, který žil sedm let v Japonsku a hovoří šesti světovými jazyky, během své poměrně krátké hudební dráhy zdolal několik milníků, pro jejichž pokoření potřebují jiní umělci dekády. Získal přes osmdesát zlatých a platinových ocenění, prodal přes dva miliony desek, poslechy jeho skladeb na streamovacích službách už dávno překročily hranici dvou a půl miliardy přehrání a jeho videa viděla více než miliarda a půl fanoušků. Mezi jeho úspěchy patří i vystupování po boku J-Lo anebo porotcování v italské verzi talentové soutěže X Factor.

Minulý rok si Soler naplánoval klidnější než ten předcházející, během kterého cestoval po světě a téměř neustále psal nové písně. "Uplynulé roky byly sice úžasné, ale zároveň hodně náročné, kvůli svému nasazení jsem musel úplně odsunout soukromý život, potřeboval jsem si najít čas i na jiné věci než hudbu. Ale kvůli pandemii se koncertní pauza natáhla a ani nedokážu popsat, jak mi všechen ten ruch a fanoušci chybí," prozradil Soler.

Po svých dvou úspěšných deskách ("Eterno Agosto" - 2015, "Mar de Colores" - 2018) chystá na letošní léto své třetí řadové album. " 'Magia' je o malých detailech a okamžicích života, kterým běžně nevěnujeme takovou pozornost, ale pandemie nám je znemožnila prožívat. Například setkávání se s rodiči nebo sledování západu slunce v naší oblíbené kavárně s přáteli... Kromě všeho stresu kolem jsem byl svědkem i obrovské solidarity mezi lidmi, a proto se těším, až svou hudbou budu moc zase spojovat lidi, věřím, že hudba přináší naději a víru. Doufám, že se 'Magia' stane hudebním doprovodem té lepší půlky letošního roku."



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY