Holoubci John Wolfooker si v povedeném klipu "Tidal Wave" vrkají s Benem Cristovao

02.04.2021 17:24 - Hana Bukáčková | foto: John Wolfhooker

Na co sáhnou, to se jim povede. O kom je řeč? O John Wolfhooker. Talentovaní muzikanti si po nedávném duetu "Elegie", v němž spojili síly s Poetikou, přizvali ke spolupráci na nové písni "Tidal Wave" neméně slavného Bena Cristovao.

Společný počin vznikl de facto náhodou. Baskytarista Filip Vlček je totiž zároveň hudebním producentem a pro Bena složil skladbu "Omaga", se kterou zpěvák pojede reprezentovat naši vlast na Eurovizi do Rotterdamu. "Protože se s Benem znal, pozvali jsme ho jednou do studia a pustili mu rozpracovaný songy. 'Tidal Wave' ho bavil tak, že během hodiny nahrál svůj feat," vzpomíná na počátky vzniku čerstvého kousku frontman Martin Čupka.

"S klukama jsme si sedli hned od začátku. Znají se taky s mým kytaristou Karolem, takže jsme o sobě věděli už nějakou dobu předtím. Dost rychle jsem se pro song nadchnul, pak pro mě bylo jednoduchý hned střelit svoji část," vysvětluje Ben Cristovao. Píseň vypráví o emočním zavazadlu, které si člověk nese s sebou po opuštění dlouhodobého vztahu a které mu vlastně braní navázat vztah nový, protože ještě sám v sobě neudělal čáru za minulostí. Produkce skladby probíhala kompletně v rukách kapely, a to pod vedením kytaristy Ronyho Janečka ve studiu Pidgeon Records.

Singl doprovází videoklip, kterého se výjimečně ujal Honza Strach (jindy je točí bubeník Adrian Janeček). A děje se tam toho hodně - v jednu chvíli se třeba Filip ocitne po pás zakopaný v hromadě písku.

"Tidal Wave" je další povedená věc, která má mezinárodní a nadčasový potenciál. John Wolfhooker jsou prostě jinde. Sešla se zde čtveřice výjimečných osobností, která umí napsat našlapanou rockovou věc v moderním kabátu. Spojení s Benem je dobré, hlasově i výrazově mezi Holoubky zapadl, tentokrát mi ani nevadí jeho jindy až otravný akcent.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY