Glastonbury bude mít letos virtuální verzi

02.04.2021 08:33 - Dan Hájek | foto: Glastonbury

Kovidová situace se sice zlepšuje, přesto to vypadá, že festivalové léto letos opět dozná velkých trhlin. Pořadatelé Glastonbury už před několika týdny oznámili, že ročník s číslovkou 2021 neproběhne, a další festivaly se s obdobně laděnými zprávami celkem záhy též přidaly. U nás se takto o rok posouvají třeba Metronome nebo Colours Of Ostrava. Britové však prvně ve své historii nabídnou streamovaný večer plný hudby - poznačte si termín 22. května.

Organizátoři slibují pětihodinový hudební maratón plný překvapení. Bude se odehrávat v místech, kde se tento festival za normálních okolností koná. Ve výčtu jmen se máme těšit na Coldplay, Damona Albarna (jehož Gorillaz letos slaví dvacet od vydání prvního alba), Haim, IDLES, Jorju Smith, Kana, Michaela Kiwanuku či Wolf Alice. Sestavu pak doplní DJ Honey Dijon, který svým setem rozhýbe dokumentární záběry, které se pro tuto příležitost chystají. Jednotlivé videosekvence zastřešuje vyhlášený režisér Paul Dugdale.

Získat lístky na Glastonbury bývá vždy velký boj. V tomto směru pořadatelé šibalsky dodávají, že tentokráte vyjde na všechny. Vše odstartuje v sobotu 22. května v osm hodin večer. Cena vstupenek začíná na 23 eur (k mání jsou i balíčky s originálním plakátem) a můžete je zakoupit na tomto místě. Výtěžek z prodeje poputuje na konta charitativních partnerů Oxfam, Greenpeace a WaterAid, kteří posléze zaštítí konání příštího ročníku.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY