Sima Martausová nabízí v období velikonočního tridua silnou verzi "Krížové cesty"

01.04.2021 16:27 - Milan Menčík | foto: Sima Martausová

Sima Martausová vydala na konci loňského roku povedené album "Oslobodená", jež naposledy připomněla klipem "Podoby". Nyní však nadchází velikonoční období, což je pro ni - jako pro praktikující křesťanku - nesmírně silný čas. Už v roce 2012 složila píseň "Krížová cesta", která byla původně určená pro životopisný film o biskupovi Michalu Buzalkovi s názvem "6743". Původní verze má na YouTube přes dva miliony zhlédnutí, letos se zpěvačka rozhodla natočit úpravu novou.

Název na YouTube má sice v závorce napsáno "oficiální videoklip", jde však spíše pouze o sérii detailních záběrů na moderní ikonu "Krvavý ženich" výtvarníka Jaroslava Halma, která je součástí projektu "Slovo v obraze". Sama interpretka k vizuálu doplňuje srdečné velikonoční přání: "Prajem nám všetkým požehnané a hlboko prežité veľkonočné sviatky, aby v živote a srdci každého z nás dokázalo možno aj cez ťažké chvíle vzklíčiť niečo nové a krásne, tak ako vzklíčilo skrze krížovú cestu Ježiša Krista."

K tak vážnému tématu nelze psát žádné rozjuchané melodie. Důraz na smutek a těžkosti křížové cesty kladou klavír Daniela Špinera a violoncello Michala Haringa. Žádné jiné nástroje nehledejte, pouze hlas Simy Martausové a přesně cílená slova, která platí pro každého z nás.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY