Staind se připomenou živákem, sérií streamů pak oslaví 20 let desky "Break The Cycle"

03.04.2021 13:16 - Ondřej Kocáb | foto: Steve Trasher

Je to již deset let, co se skupina Staind ozvala s nějakým čerstvým materiálem. Nyní se však fanoušci mohou začít radovat. Američané oslaví dvacáté výročí své nejúspěšnější desky "Break The Cycle" několika streamovanými večery. Kromě toho v květnu vyjde také další živé album, které nechá vzpomenout na koncertní comeback z roku 2019. "Live: It’s Been Awhile" vyjde 7. května.

Poslední dekádu však formace vedená Aaronem Lewisem strávila spíše spánkem. Po eponymní sedmé řadovce muzikanti nabídli světu jen záznam z tehdejšího turné "Live from Mohegan Sun". Tímto živákem se na dlouhý čas celá kapitola kolem Staind uzavřela, jelikož frontman se věnoval sólovým aktivitám. Kromě pár festivalů v roce 2014 se kompletní návrat na pódia uskutečnil v roce 2019. Právě z vystoupení v connecticutském Mashantucketu pochází chystaná nahrávka.

Kapela měla na minulý rok nachystané velké turné. Jelikož plány není možné uskutečnit ani letos, pokusí se příznivcům přiblížit alespoň prostřednictvím online koncertů, na kterých zazní celé album "Break The Cycle". To vyšlo v roce 2001 a ihned po vydání vystoupalo na číslo jedna v žebříčku Billboard se sedmi sty tisíci prodanými nosiči. Vzešly z něj hity jako "For You", "Outside" nebo právě "It's Been Awhile".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY