Sheppard na "Kaleidoscope Eyes" sázejí jeden hit za druhým

09.04.2021 09:45 - Honza Balušek | foto: Decca / Universal Music

Australská indiepopová kapela Sheppard se sice do uší posluchačů na celém světě zapsala před několika lety hlavně svým singlem "Geronimo", na svém rodném kontinentě ale stále platí za velké hvězdy. A její třetí řadovka "Kaleidoscope Eyes" je podobně vlezlými a přitom zábavnými hity úplně přeplněná.
8/10

Sheppard - Kaleidoscope Eyes

Skladby: Kaleidoscope Eyes, Die Young, Don't Believe In Love, Somebody Like You, Animals, Brand New, Looking For Love, Symphony, Midsommar, M.I.A., Catalina, Solid Gold, Come Back, Thank You, Learning To Fly, Lazy Love
Vydáno: 26.2.2021
Celkový čas: 53 minut
Vydavatel: Decca

Základ formace sice tvoří trojice sourozenců Sheppardových, nejde ale opomenout ani další její členy - rozhodně se nejedná jen o doplnění koncertní sestavy. Po deskách "Bombs Away" a "Watching The Sky" se skupina v loňském roce rozhodla téměř každý měsíc vydat jeden singl i s klipem a ty pak s pár dalšími skladbami koncem letošního února vydala na albu "Kaleidoscope Eyes".

Nahrávka je tak v podstatě sbírkou singlů a je to na ní rozhodně poznat. Kromě intra a jednoho hudebního předělu Sheppard naprosto s přehledem sypou jeden potenciální hit za druhým a nezačnou nudit po celou hrací dobu kolekce. Mají sice svůj lehce poznatelný vzor, podle kterého své songy skládají, kromě všudypřítomných sborů se ale v roli hlavních vokalistů s vedoucím Georgem Sheppardem občas prostřídá jeho sestra Amy, čímž dosahují rozmanitosti. Popová radost sálá z celého díla, hitovky jako "M.I.A.", "Learning To Fly" či "Die Young" si přímo říkají o rádiové rotace, kapela ale včas dokáže přijít s rozvolněním v písničkách jako "Somebody Like You", poctě všem matkám "Thank You", či naopak to třeba v rockové vypalovačce "Catalina" ještě více rozjet.

Globální úspěch už asi mají Sheppard za sebou, pokud se ale chcete poohlédnout po nějaké opravdu zábavné desce od protinožců, "Kaleidoscope Eyes" vaše tužby naplní beze zbytku.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY