Thomas Lichtag (Deaf Heart) On Air - Ovlivnili mě The Strokes, ale i Skrillex nebo Justice

30.03.2021 11:20 - Spolupracovník redakce | foto: ON AIR

Kytarista a zpěvák Thomas Lichtag proslul začátkem milénia s indie rockovou skupinou Airfare. Tu založil ještě během dospívání v USA, ve kterých se narodil, a později v ní pokračoval i v Česku s místními muzikanty. Airfare se ale po třech albech rozpadli a teď se Thomas po několikaleté pauze vrací na scénu s novou skupinou Deaf Heart, s níž ctí podobné inspirační kořeny, z nichž nejzásadnější je garážový indie rock. A mezitím zkoušel koketovat i s elektronickou hudbou, přestože v minulosti si s Airfare velmi zakládali na tom, aby věci natáčeli postaru, analogově.

Co dělal těch skoro osm let po rozpadu Airfare? Proč už dnes není v nahrávacích retro postupech tak striktní? Účastnil se někdy natáčení dokumentárních filmů o žralocích, jimiž se proslavil jeho otec, filmař Steve Lichtag? A který z českých interpretů jej - coby vlastně rodilého Američana - baví svojí angličtinou? Podívejte se na celý rozhovor.

ON AIR je talk show hudebního publicisty Pavla Kučery s hudebníky a lidmi z hudební branže. Nový díl je uveřejněn každý týden na YouTube kanálu kytary.cz. Facebookovou stránku pořadu najdete zde, přehled starších dílů tady. Starší díly On Air si můžete poslechnout i ve formě podcastů na Spotify nebo Apple Podcasts.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY