Nadějný nováček Max Leone se v klipu k "The Craziest Thing I've Ever Done" vydal na ponurý sólo trip

07.04.2021 14:35 - Simona Knotková | foto: Lauren Ponzi Fogelström

"Ložnicový pop s urban alternativní zápletkou" - tak svou tvorbu popisuje dvaadvacetiletý rodák z Oregonu Max Leone. Není asi náhoda, že na něj vsadil zrovna label Darkroom Records, pobočka Interscopu, která má ve svém portfoliu Billie Eilish. Zda Leone někdy dosáhne aspoň z pětiny takové slávy jako jeho souputnice, je ve hvězdách. Na hrstce vydaných skladeb ale dokazuje, že talentu má (stejně jako ona) na rozdávání. A nebojí se ani žánrové flexibility.

V posledním singlu "The Craziest Thing I've Ever Done" například nabízí popovou melancholii jako stvořenou pro dlouhé noční roadtripy. Na jeden takový se vydává i on sám v doprovodném videoklipu. Zapomeňte však na jízdu plnou vzrušení a legrace - Leone vás namísto toho vezme na osamělou pouť po amerických motelech, ze které dýchá tíživá atmosféra a izolace od zbytku světa.

"Když jsme psali 'The Craziest Thing I've Ever Done', po textové stránce jsme chtěli zachytit všechny ty šílené, extravagantní obrazy a pak je srovnat s něčím tak obyčejným, jako je láska. Vtip je v tom, že láska JE ta nejbláznivější věc, jakou děláme. Je bolestivá a děsivá, a stejně si jí procházíme pořád a pořád dokola," řekl o songu autor.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY