Lemmyho přání splněno. Jeho popel dostali přátelé v nábojích

24.03.2021 18:04 - Jiří V. Matýsek | foto: Sanctuary Records

Lemmy - nábojnice
© Riki Rachtman
Lemmy Kilmister byl už za života nezpochybnitelnou ikonou rock 'n' rollu, ztělesněním životního stylu, který sice nebyl příkladný (prostě chlast, drogy, sex, muzika), ale svým způsobem imponující. Zemřel v sedmdesáti letech v roce 2015.

Posledním přáním frontmana Motörhead bylo, aby byl jeho popel rozdělen, zataven do nábojů a rozeslán blízkým přátelům. A kulky v těchto dnech našly své první majitele - na Instagramu se s nimi pochlubil například Riki Rachtman, bývalý moderátor metalového pořadu MTV Headbanger's Ball. Další zásilka dorazila Whitfieldu Craneovi, zpěvákovi kapely Ugly Kid Joe.

Kolik dalších kulek s vyraženým nápisem "Lemmy" existuje a komu přijdou, se přesně neví. Poslední přání zásadní rockové osobnosti bylo každopádně splněno.

Pokud byste si chtěli Lemmyho Motörhead připomenout naživo, koncem dubna vyjde živák z roku 2012 "Louder Than Noise... Live in Berlin", který si už nyní v několika různých formátech můžete předobjednat na eshopu magazínu Spark. A navíc se můžete těšit na plakát zdarma.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY