Gemini Syndrome jsou zpět. Klip "Die With Me" je plný symbolů

25.03.2021 09:58 - Ondřej Hricko | foto: Gemini Syndrome

Americká rock-metalová formace Gemini Syndrome s nepřehlédnutelným albínským zpěvákem Aaronem Nordstromem se po pěti letech vrací s novou studiovkou. Přesné datum vydání alba, které ponese název "Below", sice není známé, ale dle členů kapely je nahrávací proces již v poslední fázi. Po singlech "IDK" a "Reintegration" nyní přicházejí se třetí skladbou, "Die With Me", která nabízí zatím největší hitový potenciál.

Skupina tentokrát sice lehce ukročila ze svého nu-metalového zvuku směrem k mainstreamu, výsledku to ovšem vůbec neuškodilo. "Die With Me" má výrazný refrén i stadionový feeling a nelze se ubránit dojmu, že kdyby tuhle skladbu vypustili Nickelback, už by rotovala ve většině rádií.

Režie doprovodného klipu se ujal Brian Cox. Ten možná ku škodě věci pojal své dílo velmi artově - prostřednictvím vysílaných symbolů se pokouší v divákovi vyvolat pocit duchovna a spirituality. Zrovna k podobně hitové radio friendly písni by se ovšem hodil spíš divácky přívětivější vizuál. Na jeho obranu je však nutno napsat, že i sama skladba má jakýsi vyšší přesah. Více vysvětluje frontman: "'Die With Me' je výzvou pro posluchače, aby spolu s námi šli na cestu sebepoznání, která nakonec povede ke smrti nižšího já a vzkříšení vyššího já."

Pokud ve vás song nebo klip nějaké to vnitřní úmrtí vašeho nižšího já vyvolají, budeme rádi, když se s námi o zážitek podělíte.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY