Sting a Shirazee v novém videu ukazují, jak se cítí Angličan a Afričan v New Yorku. Je to nuda

24.03.2021 10:18 - Honza Průša | foto: Moderndayauteur

Sting před pár dny vydal kompilaci duetů, které za svou hudební dráhu nazpíval. Rozpětí této hudební cesty začíná v roce 1992 písní "It's Probably Me" s Ericem Claptonem a končí letošní předělávkou "Englishman / African In New York". Tu nyní představuje světu doplněnou o klip.

"Englishman In New York" je song o herci a spisovateli Quentinovi Crispovi, kterého Sting uvádí jako jednoho z nejodvážnějších lidí, jaké kdy potkal. Jde o člověka, který neskrýval svou homosexualitu v době, kdy to bylo nejen nebezpečné, ale i protizákonné. Setkali se v New Yorku krátce poté, co se Crisp přestěhoval z Londýna. Skladba pak poprvé vyšla na druhém Stingově albu "...Nothing Like The Sun" v roce 1987.

Pro aktuální desku "Duets" nahráli Sting a Shirazee novou verzi písně s pozměněným názvem "Englishman / African In New York", inspirovanou loňským Shirazeeho remakem. Sting o aktuální podobě říká, že je to "poselství pozitivity a naděje v těchto temných dobách". A k tomuto poselství vzniklo jednoduché a vlastně docela hezké černobílé pouliční video.

Na druhou stranu ale ani ten milý příběh nepřebije úplně zbytečnou verzi této skladby. Připomíná to nedávné spojení Stinga a Shaggyho. Taky moc nefungovalo a bylo přijímáno spíše vlažně. I tento duet znovu ukazuje, že Sting je nejlepší na svých vlastních sólových deskách. Takovou bych si přál mnohem víc než nejnovější duetovou kompilaci.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY