Zemřel Pavel Krejča, autor hitů "Až na vrcholky hor" či "Je ráno, Anno"

22.03.2021 20:33 - Milan Menčík | foto: Pavel Krejča

Nejznámější světový vir současnosti znovu bolestně zasáhl českou hudební scénu. Z rádií dodnes znějí písničky "Je ráno, Anno", "Plakalo bejby" či "Až na vrcholky hor" a všechny mají společného jmenovatele - hudebního skladatele Pavla Krejču. Ten v sobotu zemřel ve věku 76 let, a i když trpěl cukrovkou a prodělal mozkovou mrtvici, byl právě covid-19 tím, co mu sebralo poslední zbytky sil.

"Pavle, moc děkuju za krásné písničky i za Tvůj humor. Věřím, že to tam někde se spoustou skvělých kamarádů úžasně rozjedeš... A to 'někde' určitě existuje, protože jinak bych nechápala, proč se tam ubírá tolik kvalitních lidí a spousta nepotřebných zůstává," napsala na facebook v pondělí 22. března Věra Martinová.

A Václav Neckář pro Život v Česku dodal: "To mi je líto, to mě zaskočilo, taková zpráva. Pavel byl kamarád, vynikající skladatel, veselý člověk."

Pavel Krejča byl zároveň kapelníkem doprovodné formace Petra Spáleného Apollo Beat, napsal také hudbu pro velké množství pohádek - k nejznámějším patří "Čertova skála" nebo "O nejchytřejší princezně". Hrál na dechové i klávesové nástroje, věnoval se rovněž produkci.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY