Další rekord letošních Grammy: přenos měl nejnižší sledovanost v historii

16.03.2021 18:59 - Kateřina Drgová | foto: Chris Pizzello/Invision

Poslední týden se v hudebním světě nemluvilo skoro o ničem jiném než o slavnostním předávání Cen Grammy. Mnozí umělci vyjadřovali nespokojenost s průběhem nominací, a někteří z nich dokonce odstoupili či jim vyhlásili doživotní bojkot. Muzikanti tak, zdá se, začínají věnovat tomuto ocenění stále menší a menší pozornost.

A američtí diváci jsou na tom obdobně. Jak dokazují čerstvě zveřejněné statistiky sledovanosti ceremoniálu, přilákal přenos k obrazovkám přibližně 8,88 milionu hudebních fanoušků ve věku mezi osmnácti a devětačtyřiceti lety. Přestože to zatím nejsou konečné výpočty a čísla budou bezpochyby ještě růst, dá se už teď hovořit o historicky nejnižším výsledku. Jen v loňském roce se Grammy těšily více než dvojnásobnému penzu sledujících.

Třiašedesátý ročník udílení zlatých gramofonků se uskutečnil v omezeném počtu přítomných umělců a zcela bez diváků. Tříhodinový program s vyhlášením vítězů okořenilo několik živých vystoupení. Do jak velké míry sledovanost ovlivnila pandemie koronaviru, je nejasné, s nízkým zájmem diváků se však potýkalo i předávání Zlatých Glóbů nebo Cen Emmy.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY