Paul McCartney vydá remixovou verzi alba "McCartney III". Hostují na něm St. Vincent, Beck nebo Josh Homme

12.03.2021 17:04 - Jiří V. Matýsek | foto: UMG Recordings

Loňská sólová deska Paula McCartneyho nazvaná "McCartney III" získala veskrze pozitivní ohlasy (včetně sedmé pozice v žebříčku nejlepších alb roku 2020 dle redakce musicserveru). Zasloužilý ex-Beatle se na ní vrátil ke staršímu konceptu nahrávek, které natočil úplně sám ve svém domácím studiu, bez pomoci doprovodné kapely. Nyní britský muzikant připravil její novou verzi - a na té už rozhodně sám nebude. Pod názvem "McCartney III Imagined" se totiž skrývá formát coverové kolekce, na níž si skladby rozebrala plejáda zajímavých jmen, ve všech případech o jednu až dvě generace mladších.

Liší se žánry, z nichž zúčastnění muzikanti vzešli, i přístupy, jakými písně uchopili. Jsou tu remixy, featuringy, covery i reinterpretace. Na jednom místě se tak setkají zpěvačka a kytaristka St. Vincent, frontman Queens Of The Stone Age Josh Homme nebo mastermind Gorillaz Damon Albarn. Přidají se význačné tváře jako Robert "3D" Del Naja z Massive Attack nebo Ed "EOB" O'Brian z Radiohead či chameleon Beck.

Na světě už je první ukázka, skladba "The Kiss of Venus" v podání Dominica Fikea, poslouchat můžete níže. Zbývá doplnit, že album vyjde 19. dubna ve všech obvyklých formátech, přičemž na fyzických nosičích najdeme o jednu skladbu více než na streamovacích platformách.

Tracklist alba "McCartney III Imagined" bude následující: Find My Way [ft. Beck], The Kiss of Venus (Dominic Fike), Pretty Boys [ft. Khruangbin], Women And Wives (St. Vincent Remix), Deep Down (Blood Orange Remix), Seize the Day [ft. Phoebe Bridgers], Slidin’ (EOB Remix), Long Tailed Winter Bird (Damon Albarn Remix), Lavatory Lil (Josh Homme), When Winter Comes (Anderson .Paak Remix), Deep Deep Feeling (3D RDN Remix), Long Tailed Winter Bird (Idris Elba Remix) (pouze na fyzických nosičích).



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY