nesvajpujte - musicserver.cz">

Ben & Mateo vyzývají "Swipe Up". Vy ale rozhodně nesvajpujte

17.03.2021 10:43 - Jaromír Koc | foto: Ben & Mateo

S chlapeckým duem Ben & Mateo jste se na našem webu seznámili již koncem minulého roku. Od té doby stihli kluci vydat cover velkého hitu Pavla Horňáka "Kdo ví", který oproti předchozím jejich počinům vcelku propadl, a tak je tu další pecka, kterou chtějí zaujmout. Nese vyzývavý název "Swipe Up".

"Na novém klipu i tentokrát pracovali profíci zvučných jmen. Režisérskou taktovku vzal do ruky hudební producent a oblíbený influencer Patrik Dalton, známý pod přezdívkou Pjay. Podílel se na scénáři, hudbě a napsal i text k písničce. Nebyl na to ale sám, hudbu mu pomáhal skládat Petr Janda nejmladší. Kameru, střih a grafiku si vzal do parády Jakub Janča a s kluky se tedy pořádně vyřádil. Vše totiž v nahrávacím studiu FZG v pražských Klecanech natáčeli před zelenou plochou, celkovou náladu dotvořil Jakub až v počítači. O super pohyby se postaral profesionální tanečník, herec, zpěvák a rapper Carlos Marcano," uvádí se mimo jiné v oficiální tiskové zprávě.

Realita je však taková, že píseň zní jako velmi špatné demo, které vzniklo někde v pokojíčku na noťasu. Když pomineme velmi hloupý text, který se často ani pořádně nerýmuje, je dalším kamenem úrazu rádoby zpěv obou protagonistů. Studiová kouzla jsou bohužel tak zřetelná, že i nezasvěceným trhají uši, a celé tomu dávají korunu primitivní taneční kreace, na které bych osobně v tiskovce raději ani nepoukazoval.

Duu Ben & Mateo prozatím chybí skoro vše, co by rostoucí hvězdy měly mít - přirozené charisma, jistota před kamerou a dojem, že to celé myslí vážně a svou pílí chtějí dosáhnout vysněného cíle. Chlapci jistě svoji cílovku už mají (vždyť ne každý může ve svém shopu nabízet propisku za 65 kaček), ale z důvodu výše popsaného jde spíše o další umělý a zcela neosobní produkt, který má za úkol prostě jen vydělat. A to je velká škoda. Pokud máte pocit, že jsme zbytečně přísní, třeba vás přesvědčí tento nedávný rozhovor.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY