Výzvy pro rok 2021! SoundCzech letos podpoří natáčení live sessions i spolupráci se zahraničím

01.03.2021 12:00 - Tisková zpráva | foto: SoundCzech

První výzvy na podporu českých hudebních umělců v roce 2021 se právě otevřely! SoundCzech letos podpoří hudební tvorbu ve spolupráci se zahraničními umělci. V letošním roce bude pokračovat i produkce live session videí. Termín podání přihlášek je 31. března 2021!

SoundCzech otevírá zatím čtyři výzvy a zohledňuje aktuální složitou situaci živé kultury. Pro hudebníky by mohly být zajímavé především dvě z nich - Connect: Create a Promo: Video. "Současná celosvětová pandemie mění živou kulturu a před umělce klade nové výzvy, jak vlastně fungovat. Chceme podpořit vznik nových projektů a nové hudby. Zároveň věříme, že vždy bude potřeba mít kvalitní materiál k vlastní propagaci," podotýká ředitel SoundCzech Márton Náray.

Když spolu nemůžeme hrát, budeme spolu tvořit

Výzva Connect: Create má za cíl podpořit vznik hudby ve společném projektu českého a zahraničního umělce. "Když spolu nemůžeme jezdit na turné, tvořme společně hudbu. Taková je základní myšlenka výzvy," podotýká Náray. Projekt by měl směřovat k vybudování vztahů v zahraničí.

Druhá výzva s názvem Promo: Video pak umělcům nabízí natočení profesionálního promo videa v podobně live session. "Pro fanoušky, ale hlavně i promotéry je totiž zásadní vidět, jak kapela působí při živém hraní," komentuje Náray. Výzva navazuje na první úspěšné kolo z podzimu loňského roku. SoundCzech tehdy na své náklady natočil live session kapelám jako Please The Trees, Lambda, BraAgas, Lanugo, Badfocus, Billow nebo Olaf Olafsonn & The Big Bad Trip. Live sessions najdete na našem YouTube.

Třetí výzva Links IN je zaměřena na pořadatele hudebních veletrhů, showcase festivalů a konferencí a bude pokrývat náklady spojené s pozváním zahraničních hudebních profesionálů. Touto podporou chce SoundCzech zvýšit možnosti spolupráce domácích akcí se zahraničím. Poslední výzvou je Skills, která se zaměřuje na podporu vzdělávání českých hudebních profesionálů a umělců.

Termín odevzdání přihlášek na všechny čtyři výzvy je 31. březen 2021!



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY