Dragony na albu "Viribus Unitis" baví habsburským metalem

24.02.2021 15:30 - Ondřej Hricko | foto: Dragony

Draků, čarodějů a jiné fantasy havěti bylo v powermetalovém kolbišti už přespříliš. Něco podobného si zřejmě řekli rakouští Dragony před nahráváním čtvrté řadovky "Viribus Unitis". Ta se totiž točí kolem fiktivního příběhu v kulisách habsburské monarchie.
6/10

Dragony - Viribus Unitis

Skladby: On the Blue Danube, Gods of War, Love You to Death, Magic, Darkness Within, A.E.I.O.U., Viribus Unitis, Golden Dawn, Made of Metal (Cyberpunk Joseph), Battle Royale, Legends Never Die
Vydáno: 15.1.2021
Celkový čas: 45:53
Vydavatel: Napalm Records

Hrdiny příběhu alba "Viribus Unitis" jsou princezna Sissy, její manžel František Josef I. a především pak jejich syn Rudolf. Ten se po smrti své matky rozhodne spojit s temnými silami a slavnou Sissy oživit. Jeho konání spustí plejádu bizarních setkání s různými osobnostmi, dokonce dojde i na zombíky. Inu, rakouští muzikanti se rozhodli svým happy metalem hlavně pobavit a alespoň tematicky rozptýlit vody silně-kovového žánru.

Kolekci samosebou otevírá Straussův valčík "Na krásném modrém Dunaji", což by císaři Josefovi rozhodně udělalo radost. Jak by kvitoval výrazné, hymnické, melodické refrény založené na osvědčených formách power metalu, už je těžší odhadnout. Po hudební stránce deska skutečně nic významného nenabízí, přesto umí potěšit výraznými kousky "Gods of War", "Magic" či "A.E.I.O.U.", v němž si zapěl Georg Neuhauser, lídr v současnosti asi nejpopulárnější tamní metalové skupiny Serenity. Té Dragony postupně šlapou na paty. "Viribus Unitis" je již nyní jejich komerčně nejúspěšnějším počinem a začíná se o nich mluvit také v zahraničí. Uvidíme, kam jejich cesty dále povedou.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY