Pentatonix jsou šťastní, když ráno popíjejí kávu

22.02.2021 14:39 - Honza Balušek | foto: RCA / Pentatonix

Vokální pětice Pentatonix se po před pár dny přihlásila se svým druhým albem plným originálních písní nazvaným "The Lucky Ones" a do světa jej doprovodila dvojicí singlů.

"Coffee In Bed" je skladbou v rychlejším tempu, která míří na (hlavně americká) rádia a neznalí by asi ani nepoznali, že všechny zvuky vycházejí pouze z úst a nejsou výsledkem hry na nástroje. PTX se prostě snaží nejen skladatelsky, ale i pěvecky a svými hlasy dokážou imitovat už i elektronické zvuky. Videoklip je, jak je u nich téměř pravidlem, jednoduchý: zachycuje je popíjející kafe v postelích.

Titulní píseň z nové desky není de facto singlem a ani ji nedoprovází videoklip. Jedná se o vystoupení pro show Jimmyho Kimmela. Jenže v současné době se spousta podobných performancí předtáčí a hudebníci se předhánějí v tom, kdo představí něco záživnějšího než obyčejné živé předvedení své tvorby. "The Lucky Ones" tak kapela sice vystřihla pěvecky živě, ale dočkáme se mnoha prostřihů na jednotlivé členy formace, kteří tuto retrospektivní písničku procítěně zpívají. Někdy je v jednoduchosti krása a tohle je přesně ten případ.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY