Ondřej Pivec ON AIR: Hráli jsme i na mejdanu Oprah Winfrey

18.02.2021 09:53 - Spolupracovník redakce | foto: ON AIR

Klávesista, producent a hráč na hammondky Ondřej Pivec je v současné době jedním z nejúspěšnějších českých hudebníků v zahraničí. A to mimo jiné i zásluhou amerického soulového hudebníka Gregoryho Portera, v jehož doprovodné skupině hraje a s nímž v roce 2017 získal Grammy za album "Take Me To The Alley". A na hned dvě další ceny Grammy je Ondřej nominovaný i za rok 2020. Jeho začátky v USA ale vůbec nebyly jednoduché a jak sám říká, dlouho trvalo, než se mu začaly profesionální kapely ozývat, aby si s nimi přišel zahrát. Za velkou profesní školu však považuje i hraní v amerických kostelech, na svatbách a na oslavách.

Proč se rozhodl z piana přejít na hammondky a kterou klasickou píseň s nimi má nejraději? Je pravda, že si hudebník po získání Grammy může za honorář připsat nulu? A co byl zlomový okamžik jeho americké kariéry? Podívejte se na celý rozhovor.

ON AIR je talk show hudebního publicisty Pavla Kučery s hudebníky a lidmi z hudební branže. Nový díl je uveřejněn každý týden na YouTube kanálu kytary.cz. Facebookovou stránku pořadu najdete zde, přehled starších dílů tady. Starší díly On Air si můžete poslechnout i ve formě podcastů na Spotify nebo Apple Podcasts.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY