Post-hudba vydá 1. března album "Svět na konci roku nula"

14.02.2021 11:14 - Ondřej Kocáb | foto: Bad Names & Full Moon Forum

Pražské duo Post-hudba se po necelých dvou letech přihlásí s novým elpíčkem. Po chváleném debutu "Není se na co těsit" přichází nahrávka, která bude podle autorů o dost experimentálnější. "Svět na konci roku nula" vyjde digitálně v pondělí 1. března ve spolupráci labelu Bad Names a platformy Full Moon Forum. Během roku by měla deska vyjít i na vinylu.

Zatímco debut tematicky navazoval na předchozí ípíčka, jejichž stěžejními motivy byly samota, intimita a mezilidské vztahy, novinka se posouvá trochu dál a již podle názvu reflektuje pocity z pandemického roku nula.

Během prosince představila kapela pilotní singl "Bezpečí a klid", jenž hudebně spadal spíše do popu. Druhou ukázkou je skladba "Slepé mouchy". Zde se opět ukazuje schopnost tandemu Zezula-Havlen napsat líbivý melodický refrén. Co ovšem překvapí, jsou vykřičené pasáže, které potvrzují zmiňovanou inspiraci v experimentálních vodách industrialu či noise music.

"Skladba 'Slepé mouchy' je o vyčerpání, o apatii, o přijetí faktu, že svět teď prostě vypadá takto a nikdo s tím nedokážeme nic udělat," vysvětluje frontman Dominik Zezula. "'Slepé mouchy', stejně jako celá deska, zní mnohem víc elektronicky. Pořád platí, že chceme, aby Post-hudba proplouvala mezi hranicemi žánrů a existovala tak trochu ve svém vlastním světě," doplňuje producent Tomáš Havlen.

Tracklist alba "Svět na konci roku nula" je následující: Do práce přes Nuselák, z práce přes Nuselák, Bezpečí a klid, Hráli jsme v Berlíně, Slepé mouchy, Modřínový háj, Až srdce by se ustrnulo nad tím co v nás zanechala zima, Myšlenka na pomalejší svět, První sníh v Podolí, Čtvrtfinále Ligy mistrů, Nemůžu dál, Digitální popel, Zlomový ráno nula.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY