Zemřela Mary Wilson z The Supremes

09.02.2021 23:47 - David Věžník | foto: Donaldson Collection / Michael Ochs Archives / Getty Images

Druhý únorový týden otevřela další smutná zpráva: zemřela Mary Wilson. Spoluzakladatelka kapely The Supremes odešla z tohoto světa v pondělí 8. února ve svém domě v Hendersonu v americkém státě Nevada. Bylo jí 76 let. Příčina smrti není známa.

Mary Wilson se narodila 6. března 1944 v Greenville v Mississippi. Během studia na střední škole se připojila ke skupině The Primettes. Formace, v níž vedle Wilson zpívaly Diana Ross a Florence Ballard, se později přejmenovala na The Supremes. V roce 1964 dámy, tehdy už pod vydavatelstvím Motown, debutovaly singlem "Where Did Our Love Go". Z písně se okamžitě stal hit, který následovaly další evergreeny jako "Baby Love", "Stop! In the Name of Love" nebo "You Can't Hurry Love".

Po rozpadu skupiny v roce 1977 se Wilson vydala na sólovou dráhu. Napsala několik memoárů, zpívala v kasinech v Las Vegas a v roce 2019 se účastnila show Dancing With The Stars. V sobotu, jen dva dny před svou smrtí, oznámila spolupráci s labelem Universal, díky níž měla vyjít její dosud nevydaná deska "Red Hot" z roku 1979.

"Zrovna jsem se probudila, když jsem uviděla tuto zprávu. Upřímnou soustrast celé Maryině rodině. Každý den je dar, mám tolik úžasných vzpomínek na naše společné zážitky. V našich srdcích budou The Supremes žít navždy," uvedla na sociálních sítích Diana Ross.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY