Rammstein nahráli další album. Dočkáme se ho nejspíš ještě letos

11.02.2021 13:55 - Jaromír Koc | foto: Vertigo Berlin

Již dlouhé týdny se spekuluje o tom, že kapela Rammstein využila aktuální covidovou situaci pro natáčení nových písní. I sami její členové tyto dojmy přikrmovali instagramovými fotkami. Jasno v celé věci udělal klávesista Christian Lorenz aka Flake, který poskytl exkluzivní rozhovor německé mutaci magazínu Rolling Stone.

"Protože jsme nemohli minulý rok vystupovat, prohloubila se naše kreativita. Měli jsme více času popřemýšlet o nových věcech a nic moc nás od toho nerozptylovalo. Díky tomu jsme natočili album, které jsme vůbec neměli v plánu," uvedl. Zároveň dodal, že většina materiálu vznikla ve studiu La Fabrique, které se nachází ve francouzské Saint-Rémy-de-Provence.

"Témata nových songů opět vycházejí z našich každodenních zážitků a reflektují i to, co se děje ve světě. A tam se toho děje vždycky dost. Jde primárně o praštěnost lidí a ta není v době korony o mnoho jiná než v normálních časech," přiblížil čtyřiapadesátiletý rodák z Berlína desku, která by měla vyjít ještě letos.

Připomeňme, že Rammstein prozatím vydali sedm studiovek. Ta poslední vyšla v květnu 2019 (deset let po předchozí nahrávce) a jen v Německu se jí prodalo přes pět set tisíc kusů. Jako jedno z mála dosáhlo album na zlatý status i České republice.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY