Pet Shop Boys odkládají turné. Fanoušky potěší alespoň živákem "Discovery"

08.02.2021 10:29 - Dan Hájek | foto: Pet Shop Boys

Většinu koncertů plánovaných nebo posunutých z loňska na první polovinu roku 2021 zjevně čeká nemilý osud dalších změn. Jedněmi z hudebníků, kteří se rozhodli konat rovnou, jsou Pet Shop Boys. Své turné "Dreamworld: The Greatest Hits Live" přeložili na jaro a léto 2022. Pražské vystoupení ve Foru Karlín se tak dle nového termínu uskuteční 8. června 2022, stávající vstupenky zůstávají v platnosti.

Jako malá náplast za prodloužené čekání může fanouškům sloužit léta vyhlížená reedice živáku formace "Discovery", který původně vyšel jen na videokazetách. Nahrávka přibližovala tour k albu "Very", během níž Neil Tennant a Chris Lowe vyrazili napříč Singapurem, Austrálií, Portorikem, Mexikem, Kolumbií, Chile, Argentinou a Brazílií.

Záznam pochází z vystoupení v Riu z prosince 1994, režíroval jej Roberto Berliner ve spolupráci s místním televizním štábem. Balíček čítající DVD a dvě audio CD vyjde v pátek 30. dubna. Bonusem pak bude obsáhlý booklet s množstvím fotografií mapujících tuto štaci a poznámkami z Tennantova cestovního deníku.

Během večera Pet Shop Boys odehráli i několik netradičních spojení svých hitů s jinými tracky, nechyběly ukázky z desky "Very" nebo singl "Absolutely Fabulous". Mezi rarity patří i předělávka legendární "Girls And Boys" z dílny Blur, kterou v té době Neil s Chrisem taktéž zremixovali (jejich vlastní verze se objevila jako b-strana singlu "Paninaro '95", který vyšel coby podpora kolekce "Alternative").

Setlist v Riu tehdy vypadal takto: Tonight Is Forever, I Wouldn't Normally Do This Kind Of Thing, Always On My Mind, Domino Dancing, To Speak Is A Sin, One In A Million/Mr Vain, Paninaro, Rent, Suburbia , King's Cross, So Hard, Left To My Own Devices/Rhythm Of The Night, Absolutely Fabulous, Liberation, West End Girls, Can You Forgive Her?, Girls And Boys, It's A Sin/I Will Survive, Go West, Go West (Reprise), Being Boring.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY