David Gray v klipu "Heart And Soul" zrcadlí aktuální pocity nás všech

08.02.2021 12:11 - Dan Hájek | foto: facebook umělce

Zatím poslední deska Davida Graye "Gold In A Brass Age" vyšla před dvěma lety. Loňský rok měl být ve znamení velkých oslav dvacátého výročí jeho ceněného alba "White Ladder", které se u té příležitosti dočkalo speciální reedice. Následovat mělo i turné, to však bylo z pochopitelných důvodů posunuto na letošek. Vzniklou časovou prodlevu tak David využil k natáčení nového materiálu. Výsledku se dočkáme v květnu. K poslechu jsou již k dispozici skladby "Skelling", která celému kompletu nakonec dá i jméno, a čerstvě i "Heart And Soul".

Doprovodné, velmi civilní video k nevému singlu režíroval Rex Russell. Vsadil přitom na přímočarost Davidova písničkářství. Střídají se zde tak záběry z potemnělého koncertního sálu, kde je hlavní aktér osvícen jen jedním kuželem světla. Ve druhém sledu zde zastihneme hudebníka procházejícího se v ulicích nebo na břehu řeky. Zejména terénní záběry dokreslují melancholický text, v němž autor reflektuje současnou dobu, kdy se často cítíme osamoceni a ohlížíme se zpět.

Dvanácté řadovky Davida Graye "Skelling" se dočkáme v pátek 14. května a máme na ní očekávat těchto třináct tracků: Skellig, Dún Laoghaire, Accumulates, Heart And Soul, Laughing Gas, No False Gods, Deep Water Swim, Spiral Arms, The White Owl, Dares My Heart Be Free, House With No Walls, Can't Hurt More Than This, All That We Asked For. Předobjednávky již běží v muzikantově oficiálním e-shopu - titul lze objednávat jak na CD, tak na vinylu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY