Tereza Lavička-Sladká (teepee) ON AIR: Ke hře smyčcem na kytaru mě inspirovali Sigur Rós

03.02.2021 09:31 - Spolupracovník redakce | foto: ON AIR

Dvojice teepee, kterou tvoří Tereza Lavička-Sladká a Miroslav Patočka, je jedním z největších objevů domácí indie scény posledních let. A jejich úspěchy jsou patrně větší v zahraničí než u nás. Jejich třetí album "Where The Ocean Breaks", stojící na pomezí kytarového dream popu a jemné elektroniky, dvojice natočila ve Vídni, vyšlo u německého vydavatelství Springstoff a písně z něj znějí například ve vysílání významného australského internetového rádia. Ostatně deska byla také nominovaná na cenu hudební kritiky Apollo za rok 2020. Sama Tereza přitom v současné době žije v Berlíně a ve vydavatelství Springstoff přímo pracuje, takže vidí i to, jak nezávislá hudební scéna funguje v zahraničí.

Co sama považuje za důležité nástroje k propagaci hudby pro muzikanty, kteří chtějí dnes uspět mezinárodně? Proč je u nás stále všechno mimo hlavní proud považováno za nepřístupnou alternativu? Jak se teepee dostali do role předskokana Lenny a jak si s ní padli no noty? A proč jsou podle ní Češi stále trochu líní hledat novou hudbu? Podívejte se na celý rozhovor.

ON AIR je talk show hudebního publicisty Pavla Kučery s hudebníky a lidmi z hudební branže. Nový díl je uveřejněn každý týden na YouTube kanálu kytary.cz. Facebookovou stránku pořadu najdete zde, přehled starších dílů tady. Starší díly On Air si můžete poslechnout i ve formě podcastů na Spotify nebo Apple Podcasts.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY