Weezer v klipu k "All My Favorite Songs" vyzývají k bojkotu technologií

29.01.2021 11:15 - Ondřej Hricko | foto: facebook Weezer

Weezer letos vydají hned dvě alba - aktuálně vychází jejich čtrnáctá řadovka "OK Human" a ještě letos v květnu na ni pravděpodobně naváže kolekce "Van Weezer". Nyní se ale zaměřují na propagaci první letošní desky, a to hitovou peckou "All My Favorite Songs". Ta obsahuje vše, co máme na amerických rockerech rádi: typický vtip a recesi, refrén, který se okamžitě vryje do paměti a chytne na první poslech.

Režie skvělého klipu se ujal Colin Read. Ten video pojal jako příběh kluka, který na svém počítači využívá fiktivní sociální síť OK Human Friends. Zde ho zaujme jedna dívka, ke které se překvapivě prostřednictvím monitoru dostane i reálně. Společně zažívají mnohá dobrodružství, až se dostanou do studia, kde hrají právě Weezer. Jenže hlavní hrdina je brzy vyděšený skutečností, že místo zábavy se všichni členové dívají do displejů svých mobilů. Nakonec této tyranii telefonů podlehne i jeho dívka, a tak se mladík rozhodne vrátit k sobě do pokoje.

Weezer na nové desce kritizují technologie - na protest se tak rozhodli nahrát celý počin analogově, včetně využití osmatřicetičlenného orchestru. Chtějí se tak ohlédnout za dobou, kdy si lidé byli bližší a nebyli v zajetí moderní techniky.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY