Martin Harich sní v "Simple Song" o svobodě v době covidové

24.01.2021 19:06 - Hana Bukáčková | foto: Archiv interpreta

Martin Harich se covidem nenechal limitovat, a když nemohl cestovat, tak tvořil. Vloni vydal rovnou dvě desky - své první anglicky zpívané EP "BLUE", ke slovenštině se pak vrátil v "Tulákovi". A ještě v New Yorku stihl také komponovat libreto k muzikálu "Christmas Carol". S novým rokem přichází s novým songem. A je opět v angličtině.

Jestli máte rádi tvorbu Martinova kamaráda Thoma Artwaye, se kterým v minulosti hojně buskoval, přijdete si na své. Píseň "Simple Song" složil v Americe, a možná i proto je z ní cítit jistý závan tamní country, ve které nesmí chybět dávka bezbřehé svobody. "Skladba je především o tom, jak sedím v noci potichu na balkoně, hledám na zamračeném nebi nějaké hvězdy, a sním o svobodě, která je sice na dohled, ale tak trochu zamlžená. Je to jen pocit, kdy nám chybí něco, co jsme měli ještě před pár měsíci každý den jen tak 'na počkání'," komentuje mladý písničkář.

Název novinky je odvozen od jednoduchého pocitu a melodie, které v něm začaly bublat a jimiž se nechal při skládání inspirovat: "Neskrývám fakt, že mě americká country scéna ovlivnila. Nakonec není právě 'inspirace' a 'objevování rozdílů mezi lidmi' přesně to, co nás zdvihne ze stoliček a nutí nás sem tam sbalit kufry? Během pandemie právě toto 'objevování' chybělo nejednomu z nás. A tak, jak jsme všichni žili více ze vzpomínek, vznikla tato píseň," uzavírá Martin Harich. Tak zavřete oči a nechte se unášet na líbivé melodii do hřejivých vzpomínek plných nadějí.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY