Genesis posunuli termín turné a odhalili podobu své show

25.01.2021 13:39 - Tomáš Rozkovec | foto: Patrick Balls

Situace ve světě ukazuje, že živé koncerty jsou asi ještě dost daleko, progresivně rocková legenda Genesis přesto poctivě zkouší. Koncem minulého týdne oznámila nové termíny chystaného turné "The Last Domino?". "Jsme připraveni, ale svět ještě ... ještě není!" napsala. Jako malou náplast fanouškům nabídla několik záběrů na přípravy.

Genesis tour 21
© facebook interpreta
Loni avizovaná šňůra doznala dalších změn - z plánovaného závěru roku 2020 se nejprve posunula na duben a nyní na letošní září a říjen. V devatenácti zastávkách se stále počítá jen s koncerty po Anglii a Irsku, velikost scény však může napovídat, že by série vystoupení mohla přerůst v celosvětovou tour. Ale to je zatím ve fázi spekulací. Co však víceméně jisté je, je to, že bývalý zpěvák Peter Gabriel ani kytarista Steve Hackett se ke skupině nepřipojí.

Soudě podle čerstvě vypuštěného videa z jedné zkoušky není pochyb o tom, že koncerty budou opět stát za to. Ukázka představuje kapelu hrající úvod "Behind The Lines" z alba "Duke" . Genesis měli vždy působivou pódiovou prezentaci, a tak se nyní dostává k nedočkavým příznivcům možnost si alespoň v krátkosti prohlédnout, jak bude stage vypadat a jak kreativní bude světelná show.

Trojici Tony Banks (klávesy), Phil Collins (zpěv, perkuse) a Mike Rutherford (kytara, basa) doplní jejich dlouholetý koncertní člen, kytarista a basista v jedné osobě Daryl Stuermer a za bicí, které, jak se zdá, nebudou po dlouhých letech dublovány, usedne Collinsův syn Nicolas. Poprvé bude uskupení doplněno také o dva doprovodné vokalisty.

Nezbývá než doufat, věřit a modlit se, že se svět vrátí k normálu a opět bude znít živá hudba, lidé se budou setkávat a normálně žít a k tomu si budou moci zajít třeba na Genesis.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY