Mogwai k sobě v klipu "Richie Sacramento" přitahují davy

19.01.2021 16:05 - Jiří V. Matýsek | foto: facebook interpreta

Skotští post-rockoví melodici Mogwai letos oslaví šestadvacátý rok na scéně a hlavně vydají novou desku. Album "As The Love Continous" se stane následovníkem čtyři roky staré nahrávky "Every Country's Sun", přesáhne hodinovou stopáž a vyjde 19. února. Nyní kapela zveřejnila druhý singl, skladbu s názvem "Richie Sacramento", a rovnou k němu přidala i doprovodné video.

Jméno songu vzniklo díky přeřeknutí jednoho kamaráda členů formace, který si nemohl vzpomenout na jméno japonského klavíristy a skladatele Ryuichiho Sakamota. Píseň je postavená na příjemné, chytlavé melodii a vokálu. Ten zde má na skupinu, která si libuje v dlouhých, zasněných instrumentálních pasážích, neobvykle velkou roli. Muzikanti skladbu věnovali všem svým hudebním přátelům, o které během let přišli.

Snímek má podobu magického krátkého filmu vytvořeného technikou počítačové animace. Hlavní roli v něm má podivný proměnlivý světelný útvar, který k sobě hypnotickou silou přitahuje davy. A vás přitáhne taky.

Tracklist nové desky Mogwai bude následující: To the Bin My Friend, Tonight We Vacate Earth, Here We, Here We, Here We Go Forever, Dry Fantasy, Ritchie Sacramento, Drive the Nail, Fuck Off Money, Ceiling Granny, Midnight Flit, Pat Stains, Supposedly, We Were Nightmares, It’s What I Want to Do, Mum.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY