AFI představili dvojici singlů z očekávané desky

20.01.2021 18:37 - Ondřej Kocáb | foto: Jacob Boll

AFI dodrželi novoroční slib a hned po dvou týdnech odhalují první skladby z plánovaného jedenáctého studiového alba. "Twisted Tongues" a "Escape From Los Angeles" jsou prvním materiálem po tříleté pauze od vydání EP "The Missing Man". Zatímco první z nich pochází ještě z doby desáté řadovky, v druhém singlu se formace nechala inspirovat zvukem osmdesátkových synťáků.

O obou písních se rozpovídali frontman Davey Havok a kytarista Jade Puget. "Vzpomínám si, že 'Twisted Tongues' pochází ještě z éry desky 'Blood' a byla vůbec první věcí, se kterou jsme začali pracovat pro novinku. Její zasněnost lyricky inspirovala témata nepředvídatelného konce. Je to skladba o odstrčení těmi, co někdy předstírali sdílení stejných pocitů," řekl Havok.

Ke druhému songu pak dodal: "Los Angeles, stejně jako většinu mých lásek, prostupuje zároveň temnota i záře. Tahle klasická přitažlivost fungovala i při tvorbě 'Escape From Los Angeles'."

Puget doplnil, že oba kousky se mohou lišit od toho, co doposud čtveřice vydala. S finálním hodnocením by však fanoušci měli počkat až na kompletní kolekci. "Každý, kdo dobře zná náš katalog, ví, že žádné dvě desky k sobě nejsou úplně blízké. Některé možná lehce. Pokaždé když něco uděláme, musíme to posoudit podle vlastností té nahrávky. Někteří fanoušci budou soudit nové album nebo nový song dle toho, co tomu všemu předcházelo. Ale jako umělci to dělat nemůžeme. To by jen bránilo naší kreativitě," doplnil nejstarší člen formace.

Kalifornská čtveřice takto započala etapu u labelu Rise records. Oba singly v rámci této příležitosti vycházejí na speciálním sedmipalcovém vinylu, a budou tak prvním nosičem skupiny vydaným u této společnosti. Bližší informace ohledně jedenácté studiovky zatím nevyšly. AFI však budou mít napilno, jelikož letos oslaví také třicet let na scéně.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY