"Mad Images" ostravských UP!Great je odpovědí na evropský moderní metal

16.02.2021 15:20 - Ondřej Hricko | foto: UP!Great

Ostravská úderka UP!Great zkraje roku vcelku nečekaně vydala své čtvrté album. Novinka "Mad Images", kterou skupina připravila ve studiu Davida Spilky, přináší energický crossover metal moderního střihu s vynikající zpěvačkou Veronikou i hostujícím Bilosem z Malignant Tumour.
7/10

UP!Great - Mad Images

Skladby: Everyone Knows the Truth, Why?!, Humiliated, Mad Man, Chase (feat. Bilos), Men Don't Fight, Fears, Drowning In Lies, The Ways I Feel, Images
Vydáno: 9.1.2021
Celkový čas: 40:36
Vydavatel: Supraphon

Po albech "The Songs After", "No Lies" a "Don't Panic" přicházejí UP!Great se svou nejdospělejší a produkčně nejsilnější deskou. Ne že by předchozí fošny byly vyloženě slabé, ale "Mad Images" je přesahuje svou autorskou nápaditostí a precizním zvukem. Ten kapela uvařila v DS studiu Davida Spilky a lze ho směle označit za kvalitativně srovnatelný s evropskou tvorbou.

UP!Great mají na novince hudebně blízko formacím jako Jinjer, Infected Rain, kterým v minulosti předskakovali, ale třeba také k Italům Exilia. Veronica má silný hlas a kupříkladu výbornou numetalovou hymnu "Why?!" vyloženě táhne svým charismatickým projevem. Skupinu zdobí také hutná kytara kapelníka Toma Ryboly i tepavá rytmika bubeníka Kocoura a basáka Wikiho. Další povedeným zářezem je hostovačka Bilose z Malignant Tumour. Duet Veronicy s jeho lemmyovským hřmotem je jedním z vrcholů nahrávky. Celkově jde o zábavný mix tvrdých subžánrů, který funguje a díky kterému UP!Great šlapou na paty výše uvedeným, zatím známějším souputníkům.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY