Z Nightwish odchází baskytarista Marko Hietala

12.01.2021 11:26 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Prostřednictvím oficiálního webu finských metalových hvězd Nightwish přišla velmi šokující zpráva, jejich řady totiž opouští výrazná postava formace - Marko Hietala. Neodchází jen z řad kapely, ale stahuje se z veřejného života. Důvodem je jeho rozčarování ze světa hudebního průmyslu.

Své pohnutky vysvětluje v prohlášení: "Minulý rok mě přinutil zůstat doma a přemýšlet. A zjistil jsem, že jsem z mnoha věcí velmi rozčarovaný. Abych mohl psát, zpívat a hrát, musím najít nové důvody a inspirace. Současný stav jen prohluboval moje deprese. Pokud bych pokračoval, bylo by to nebezpečné pro mě i lidi kolem mě. Některé mé myšlenky byly temné, ale nebojte se, jsem v pořádku. Mám své dva syny, manželku, zbytek rodiny, přátele, psa a spoustu lásky". Na závěr Marko své fanoušky alespoň částečně uklidňuje: "Nemyslím si, že budu nadobro pryč."

Domněnky, že by za jeho odchod mohl kapelník Tuomas Holopainen, vyvrací: "Obviňovat například Tuomase je urážkou jak jeho, tak i mého svobodného myšlení". Kapela se v tiskovém prohlášení nechala slyšet, že na místo Hietaly nastoupí prozatím hostující baskytarista.

Marko Hietala se k Nightwish připojil v roce 2001 a nahrál s nimi šest alb, včetně posledního "Human. :II: Nature." z loňského roku. V roce 2019 vydal sólovku "Mustan sydämen rovio" v rodném jazyce, na kterou navázal její anglickou mutací "Pyre of the Black Heart".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY