Nová deska Nicka Cavea se bude jmenovat "Carnage"

08.01.2021 13:04 - Honza Průša | foto: Vojta Florian / musicserver.cz

Nick Cave minulý rok vydal strhující živé album "Idiot Prayer" a kvůli covidu na konci roku zrušil své turné. Šlo o už jednou přesunutou šňůru k zatím poslední řadovce The Bad Seeds "Ghosteen" a vystoupit s ní měl i u nás. Hudebník na konci roku vysvětloval, že se mu koncerty neruší snadno, ale že je doba tak nejistá, že radši půjde do studia a zkusí něco nového napsat.

Ve čtvrtek se na svém webu Red Hand Files k této věci vrátil. Jednomu ze svých fanoušků v odpovědi na dotaz popsal, jak prožívá karanténu. Znovu zmínil, jak moc mu chybí živé hraní a jak nelehké to je, ale zároveň přiznal, že to pro něj není nic nového, protože něco podobného již zažil v době, kdy byl závislý na heroinu. (Celý Caveův post si můžete přečíst tady.)

Příspěvek uzavřel povzbudivou zprávou: první dny nového roku tráví ve studiu se svým parťákem Warrenem Ellisem a právě nahrávají desku, která se bude jmenovat "Carnage", tedy "Krveprolití". Pokud by mělo jít o album The Bad Seeds, bude to už osmnáctá řadovka australské formace.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY