Kraftwerk rozšířili svůj digitální katalog

01.01.2021 12:11 - Dan Hájek | foto: klapper.cz / musicserver.cz

Ačkoliv byl pro ně uplynulý rok hodně smutným - s odchodem Floriana Schneidera zůstal z původní sestavy jen zakladatel Ralf Hütter - Kraftwerk nadále překvapují. Před vánočními svátky se v digitálním světě v souvislosti s touto formací událo hned několik změn.

Prvním obohacením se staly německé verze alb skupiny. Většina z nich dosud byla na Deezeru nebo Spotify jen v mezinárodních, přesněji řečeno anglicky nazpívaných variantách. Jedinou dvojjazyčnou nahrávkou byla už od svého vzniku slavná deska "Radio-Aktivität", nyní má posluchač možnost zvolit mezi anglickými a původními německými edicemi. Bohužel však v archivu i nadále zůstávají zapomenuty řadovky "Kraftwerk", "Kraftwerk 2" a "Ralf und Florian", tedy předchůdci legendárního počinu "Autobahn".

Vše pak doplňuje ještě zcela nový release. Jmenuje se "Remixes" a jedná se o kompilaci remixů mapující zejména éru alb "The Mix" a "Tour De France Soundtracks". Kolekce čítající devatenáct položek nabídne přepracované kusy od Orbital, Hot Chip (jejich úpravy tracků "AeroDynamik" a "La Forme" už můžete znát ze singlové verze v zeleně zabarvené plastové krabičce) nebo nestárnoucího Françoise Kevorkiana, jehož remixérskou práci oceňují i Depeche Mode, Pet Shop Boys nebo Goldfrapp. "Remixes" nabídnou i dvě dříve nedostupné rarity: "Radioactivity" v "Hardcore Remixu" Williama Orbita a pak kompozici "Non Stop", jež vznikla z původních znělek pro MTV zkraje devadesátých let minulého století.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY