Martin Zezula dává v "Life Is Out There" návod, jak se vyrovnat se ztrátou

25.12.2020 13:54 - Filip Pešta | foto: Facebook interpreta

Každý z nás ví, jaké to je někoho na své životní cestě postrádat. Ať už je to rozpad vztahu nebo nečekaný odchod někoho blízkého, výsledek vždy dokáže zasáhnout velmi hluboko. Zpěvák, producent a skladatel Martin Zezula působí na hudební scéně přes dvacet let a bolesti srdce v těchto dnech léčí pomocí nejnovější písně "Life Is Out There".

Martin začal svou hudební kariéru už v roce 1990, kdy společně s kamarádem Markem Pařilem založil popové duo Common Boys. To se o deset let později přejmenovalo na komerčnější Bluespace a výsledkem jejich snahy bylo vítězství celostátní soutěže Zlíntalent v autorské kategorii. Jejich singl "Nejsem loutka" se poté umístil na šesté příčce v hitparádě rádia KissHády.

Kromě živého hraní u nás i v zahraničí se Zezula nadále věnuje nejen autorské, ale i studiové činnosti, a anglicky nazpívaná novinka "Life Is Out There" může hrdě čnít v kategorii sofistikovaný pop. Nabídne totiž posluchači hlavně živé, nevyumělkované muzikantství. Na vzniku nahrávky se podíleli muzikanti hlavně z brněnské hudební scény.

Temperamentní bicí part Jakuba Vašici je podpořen skvěle zaranžovanými sborovými vokály, kterým vévodí hlas zpěvačky Anety Milly Koubkové společně s hlasy Aničky Rajnyšové, Adama Hrubého a dalších. Nepředvídatelná harmonická struktura a výborně zvolená nástrojová složka posluchače zaujmou už od prvních tónů.

Martin Zezula zde působí jako průvodce, který vás svým hlasem nenuceně pozve do tajemného prostředí slok, načež vás posléze bezpečně provede nekonvenčními, hudebně bohatými refrény, které rozhodně potěší gurmány komplikovanější popové muziky. V bohaté paletě zvuků je téma ztráty a následné naděje na lepší zítřky vyjádřeno velmi čtivě, a to pomocí skvělé hudby.

Spoluautorem písně je Anetčin otec, kytarová brněnská legenda Miloš Koubek, který už dnes bohužel není mezi námi. Jeho brilantní kytarové party jsou však ve více než čtyřminutové cestě za nadějí nepřeslechnutelné.

"Písničku jsem napsal téměř bezprostředně po Milošově smrti, a kdykoliv jsem na ní pracoval ve studiu, měl jsem pocit, že je tam se mnou a dohlíží. Snad proto je v ní na mě nezvykle dost kytarových partů. Od malička učím svoje děti, že na všechno existuje řešení... Nikdy nic není ztraceno, dokud to opravdu nepovažuješ za ztracené... proto asi vznikla 'Life Is Out There'," říká Zezula.

V současnosti pracuje na dalších písních a plánuje vydání remasterované verze alba svého projektu Bluespace z roku 2000. "Life Is Out There" je ve formě downloadu k dostání na Supraphonline, najdete ho i na streamovacích službách jako Spotify nebo Apple Music.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY