Český Passenger? RODAN se uvádí křehkým singlem "Gone"

23.12.2020 14:38 - Dan Hájek | foto: facebook umělce

"Gone" je debutová píseň zpěváka, který si říká RODAN. Producentsky celou záležitost zastřešil Jan Čechtický, polovička současné sestavy Ohm Square, v doprovodných vokálech a melodických linkách vypomohla i Charlie One.

"Singl 'Gone' jsem napsal v období, kdy jsem o sobě trochu pochyboval, v období mé určité transformace, ztrátě iluzí - že by přechod do dospělosti? Myslím, že v podobném rozpoložení se čas od času ocitáme všichni, pro mě to bylo jednodušší v tom, že jsem v těchto chvílích mohl utéct k hudbě, kterou bych chtěl do budoucna hrozně rád dál dělat, vyvíjet se, zlepšovat a koncertovat," těmito slovy přibližuje vznik "Gone" autor.

RODAN, vlastním jménem Rodan Tuka, se narodil v Neratovicích, ale od dětství žije v pražských Letňanech. Je i velkým fotbalových nadšencem - nastupuje za klub Spartak Kbely. V muzice pak sleduje současné trendy a sám skládá, v blízkém výhledu je i kompletní album.

"Gone" sice začíná nenápadným, až folkovým kytarovým motivem, který může připomenout tvorbu Passengera, za což může i podobný hlas obou zpěváků, postupně se pak přidávají beat a klávesové vrstvy. Song by se měl dočkat i svého doprovodného klipu, už nyní je ale velmi slibným začátkem.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY